× Home Assortiment
Werkkleding Zorgkleding Horecakleding Representatieve kleding Uniformen Schoenen en accessoires
Winkelwagen  0 Contact
Inloggen

Schoenen & accessoires

JB Bedrijfskleding is door heel Nederland dé specialist in schoen en accessoires zoals PBM's. Hieronder verstaan wij werkschoenen, werklaarzen en diverse Persoonlijke Beschermings Materialen (PBM).

Naast kleurstellingen kunnen veel kledingstukken geborduurd worden met het bedrijfslogo.

 

De artikelen in deze categorie zijn werkschoenen, werklaarzen en diverse Persoonlijke Beschermings Materialen (PBM).

Wat zijn werkschoenen?

Werkschoenen zijn veiligheidsschoenen die zijn gecertificeerd door een erkend testinstituut. Een gecertificeerde schoen voldoet aan een EN 345 normering. Verder voldoet een werkschoen aan de S-codering (safety). Dit betekent dat de schoen is voorzien voor een veiligheidsneus.

 

Wat is een PBM?

Een PBM is een Persoonlijk beschermingsmiddel. Een PBM wordt gebruikt door medewerkers die werkzaamheden verrichten waarbij er mogelijke risico's zijn op letsel en lichamelijk schade. Door het gebruik van een PBM wordt het arbeidsrisico verminderd.

Welke soorten PBM's zijn er?

- Hoofdbeschermingsmiddelen (o.a. veiligheidshelm)
- Oogbeschermingsmiddelen zoals een (o.a. veiligheidsbril)
- Gezichtsbeschermingsmiddelen (o.a. gelaatsmasker)
- Ademhalingsbeschermingsmiddelen (o.a. mondmaskers, gasmakers)
- Hand- en armbeschermingsmiddelen (o.a. veiligheidshandschoenen)
- Beschermingsmiddelen voor verdrinkingsgevaar (o.a. zwemvesten, droogpak)
- Beschermingsmiddelen tegen elektriciteit (o.a. spanningsdetector)
- Werkkleding (o.a. vlamvetragendewerkkleding)
- Valbescherming bij werkzaamheden op hoogte (o.a. valbeveiliging)

 

JB Bedrijfskleding heeft een groot assortiment aan werkschoenen en PBM!

Wij hebben een groot assortiment werkschoenen, werklaarzen en PBM's. Maak een keuze in de artikelgroepen of merken hierboven om ons assortiment te bekijken.

Welke normeringen zijn er voor werkschoenen?

In totaal zijn er drie verschillende normeringen voor de veiligheidsschoenen met een S-codering. Welke normering er nodig is wordt bepaald door de type werkzaamheden waarbij de schoenen worden gebruikt.

S1 Normering
Dit is de minimale normering voor een veiligheidsschoen. De schoenen hebben een veiligheidsneus, zijn antistatisch en nemen energie op in de hak. Schoenen met een S1 normering worden voornamelijk gebruikt voor werkzaamheden in droge omstandigheden.

S1P Normering
Veiligheidsschoenen met de normering hebben dezelfde eigenschappen als een S1 normeringen maar hebben nog een extra veiligheidszool. Dit voorkomt dat scherpe voorwerpen de zool kunnen perforeren.

S2 Normering
Veiligheidsschoenen met een S2 normering hebben dezelfde eigenschappen als veiligheidsschoenen met een S1 normering, maar hebben de extra eigenschap dat deze beter bestand zijn tegen het binnendringen van water. Veiligheidsschoenen met een S2 normering zijn daarom geschikt voor werkzaamheden in vochtige omstandigheden.

S3 normering
Dit is de meest gebruikte veiligheidsschoen. Een S3 veiligheidsschoen is voorzien van een veiligheidsneus, veiligheidszool, antistatisch materiaal en is beter beschermt tegen het binnendringen van vocht. Deze normering is een combinatie van S1 en S2 en beschermt tegen de meest voorkomende werkzaamheden.

Wat zijn veiligheidslaarzen?

Veiligheidslaarzen zijn laarzen die zijn voorzien van een certificaat. Uitgegeven door een erkend testinstituut. De laarzen zijn voorzien van een EN345 normering. De twee meest voorkomende normeringen zijn de S4 en S5 normering.

S4 Normering
Dit zijn waterdichte werklaarzen met een veiligheidsneus.

S5 normering
Een S5 veiligheidslaars heeft dezelfde eigenschappen als een S4 laars en heeft als extra eigenschap een tussenzool en een antislip profiel.

Doorpassen bij u op locatie!

Wij komen graag bij u op locatie om de medewerkers door te passen. Wij kunnen het volledige proces van doorpassen tot uitleveren voor u ontzorgen. Wij komen langs met onze mobiele passervice. Uw medewerker wordt geholpen bij het doorpassen van het samengestelde kledingpakket en vervolgens worden al deze gegevens verwerkt in uw eigen onlinebestelsysteem.